FSB: Οι τράπεζες ακόμη είναι «πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν»

Το FSB έκανε έκκληση για νέες προσπάθειες αναχαίτισης των κινδύνων από τις τράπεζες που είναι «πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν». Απαιτείται καλύτερη αξιολόγηση της ρευστότητας και του πώς οι πιστωτές θα μοιραστούν ζημιές και θα αναπληρώσουν κεφάλαια αν χρειαστεί.

FSB: Οι τράπεζες ακόμη είναι «πολύ μεγάλες για να πτωχεύσουν»

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου εξακολουθούν να μην μπορούν να περιοριστούν με ομαλό τρόπο, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, τόνισε το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Board), κάνοντας έκκληση για νέες προσπάθειες αναχαίτισης των κινδύνων που επιφέρουν τα ιδρύματα που είναι «πολύ μεγάλα για να πτωχεύσουν».

Το FSB, του οποίου επικεφαλής είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, ανέφερε σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ότι αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές χρειάζεται να αξιολογήσουν καλύτερα την ρευστότητα των ιδρυμάτων και να αποφασίσουν το πώς οι πιστωτές θα μοιραστούν τις ζημιές και θα αναπληρώσουν το κεφάλαιο μιας τράπεζας που καταρρέει.

«Οι προκλήσεις παραμένουν σε μια σειρά σημαντικών σημείων, στα οποία χρειάζεται να κάνουμε νέες προσπάθειες κατά το υπόλοιπο του έτους και το 2017, για να ολοκληρώσουμε το έργο της εξάλειψης των ''πολύ μεγάλων για να πτωχεύσουν''», ανέφερε ο Andrew Gracie του FSB, επικεφαλής στη διαχείριση διασυνοριακών κρίσεων.

Σχολιάζοντας την πρόοδο που έχουν κάνει οι τράπεζες, η έκθεση έκανε αναφορά μεταξύ άλλων στις «στρατηγικές έκδοσης» που έχουν αναπτύξει για να ανταποκριθούν στις νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις, αλλά και στο έργο των εθνικών ρυθμιστικών αρχών που εφαρμόζουν το νέο πρότυπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v