Γερμανία: Μηνιαία αύξηση 0,2% στις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο

Οι χαμηλές τιμές στην ενέργεια επηρέασαν στο μεγαλύτερο βαθμό τις τιμές παραγωγού. Οι τιμές ενισχύθηκαν 0,2% σε μηνιαία βάση ενώ υποχώρησαν 2% σε ετήσιους όρους. Οι τιμές στην ενέργεια εμφάνισαν ετήσια πτώση 6,2%.

Γερμανία: Μηνιαία αύξηση 0,2% στις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο

Οι γερμανικές τιμές παραγωγού αυξήθηκαν ελαφρώς τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ωστόσο παρέμειναν πολύ κάτω των περσινών επιπέδων τους λόγω των χαμηλών τιμών στην ενέργεια, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis.

Οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν 0,2% τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση και μειώθηκαν 2% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι της WSJ ανέμεναν μηνιαία άνοδο της τάξης του 0,1% και ετήσια πτώση 2,1%.

Τα στοιχεία αντανακλούν μια περιορισμένη ανοδική πίεση στις τιμές από την πλευρά της παραγωγής, αναφέρει το MarketWatch.

Οι κινήσεις των τιμών στην ενέργεια για μία ακόμη φορά επηρέασαν στο μεγαλύτερο βαθμό τις γερμανικές τιμές παραγωγού, τόνισε η Destatis, σημειώνοντας ότι υποχώρησαν 6,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015.

Εξαιρώντας τις τιμές ενέργειας, οι οποίες γενικά είναι μεταβλητές, οι τιμές παραγωγού της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης ενισχύθηκαν κατά 0,2% στο μήνα, ενώ εμφάνισαν πτώση 0,5% σε ετήσιους όρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v