Gap: Πτώση σε κέρδη και έσοδα το β' τρίμηνο

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 125 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,2% σε 3,85 δισ. δολάρια. Η εταιρία τόνισε ότι υπάρχουν «ενδείξεις βελτίωσης», αλλά και πάλι υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2016.

Gap: Πτώση σε κέρδη και έσοδα το β τρίμηνο

Η Gap ανακοίνωσε πτώση στις πωλήσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η εταιρία λιανικής συνέχισε τις προσπάθειες για ανάκαμψη. Η υποχώρηση δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αναμενόταν, αλλά η Gap τόνισε ότι η αδυναμία θα συνεχιστεί φέτος και υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη.

Στο τρίμηνο, τα κέρδη της εταιρίας μειώθηκαν σε 125 εκατ. δολάρια ή 31 cents/μετοχή, από 219 εκατ. ή 52 cents/μετοχή πέρυσι. Εξαιρώντας κόστη αναδιάρθρωσης και κάποια άλλα στοιχεία, τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν σε 60 από 64 cents.

Συνολικά, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,2% σε 3,85 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 59 cents, από έσοδα 3,78 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Thomson Reuters.

«Αν και δεν είμαι ικανοποιημένος με τον ρυθμό της βελτίωσης της επιχείρησης», υπάρχουν «ενδείξεις προόδου», τόνισε σύμφωνα με το MarketWatch ο διευθύνων σύμβουλος Art Peck. «Οι διοικητικές μας ομάδες μοιράζονται τη βιασύνη μου για δημιουργία θεμελιώδους αλλαγής», πρόσθεσε.

Αν και ο CEO διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι υπήρξαν ενδείξεις βελτίωσης κατά το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους. Αναμένει πλέον προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,87 με 1,92 δολάριο, εξαιρώντας κόστη αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v