H BlackRock αναβάθμισε τις μετοχές αναδυόμενων αγορών

Σε overweight αναβάθμισε η BlackRock τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, χάρη στις προοπτικές ανάπτυξης και στο σταθερό δολάριο. Τα θεμελιώδη ευθυγραμμίζονται με την εμπιστοσύνη στις αναδυόμενες αγορές και ευνοούν τις επενδύσεις.

H BlackRock αναβάθμισε τις μετοχές αναδυόμενων αγορών

Η BlackRock ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών σε overweight, καθώς αναμένει ένα σταθερό αμερικανικό δολάριο, χαμηλά επιτόκια και μια καλύτερη προοπτική για την ανάπτυξη.

«Το πιο σημαντικό σημείο που οδηγεί (την άποψή μας για τις) επιδόσεις των αναδυόμενων χωρών μακροπρόθεσμα είναι τα θεμελιώδη, αλλά χρειάζεται να έχετε υπόψη σας και την εμπιστοσύνη σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές. Τώρα αυτά τα δύο έχουν ευθυγραμμιστεί», ανέφερε ο Gerardo Rodriguez, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο BlackRock Total Emerging Markets Fund.

Ο Rodriguez επεσήμανε ότι για την BlackRock είναι ενθαρρυντικά κάποια σημεία στα οποία υπήρχαν ανησυχίες. Πρώτον, υπάρχουν ενδείξεις σταθερότητας έπειτα από μια απότομη επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία. Οι τιμές των εμπορευμάτων δεν πέφτουν πια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλησιάσει κι άλλο σε ύφεση.

Η βελτίωση στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, η ανατίμηση στα νομίσματα και οι ελκυστικές αποτιμήσεις, προσφέρουν θεμελιώδη στήριξη για επενδύσεις σε αναδυόμενες αγορές, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v