Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία επαναφέρει το ζήτημα των «ασφαλών ζωνών» στη βόρεια Συρία

Ο Κουρτουλμούς έθεσε ξανά το θέμα της δημιουργίας "ασφαλών ζωνών" στη βόρεια Συρία η οποία, όπως είπε, δεν θα πρέπει να γίνει "κτήση μίας και μόνο ομάδας", αναφερόμενος προφανώς στους Κούρδους.

Η Τουρκία επαναφέρει το ζήτημα των «ασφαλών ζωνών» στη βόρεια Συρία

Φυσιολογικό χαρακτήρισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς το να έχει μια θέση στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που επικρίνουν σφοδρά τον Σύρο πρόεδρο και έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από την εξουσία για να υπάρξει ειρήνη στη Συρία.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό NTV ο Κουρτουλμούς έθεσε ξανά το θέμα της δημιουργίας "ασφαλών ζωνών" στη βόρεια Συρία η οποία, όπως είπε, δεν θα πρέπει να γίνει "κτήση μίας και μόνο ομάδας", αναφερόμενος προφανώς στους Κούρδους.

Σύμφωνα με τον Κουρτουλμούς, το ξεκίνημα της υπέρβασης της συριακής κρίσης με τη συνεργασία της Ρωσίας θα βοηθήσει να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα προοπτική για την ειρήνη στη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v