Glencore: Στα $ 369 εκατ. μειώθηκαν οι ζημιές το α' εξάμηνο

Οι ζημιές της εταιρίας ήταν στο εξάμηνο 369 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα υποχώρησαν λόγω χαμηλών τιμών και μικρότερης παραγωγής. Η Glencore πουλά περιουσιακά στοιχεία και μειώνει το καθαρό της χρέος.

Glencore: Στα $ 369 εκατ. μειώθηκαν οι ζημιές το α εξάμηνο

Η Glencore εμφάνισε μικρότερη ζημιά κατά το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με πέρυσι, ενώ τόνισε ότι είναι σε πορεία προς σημαντική μείωση του καθαρού της χρέους μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρόσφατες αναταράξεις στην αγορά εμπορευμάτων.

Η τρίτη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρία στον κόσμο σε όρους χρηματιστηριακής αξίας, εμφάνισε καθαρή ζημιά ύψους 369 εκατ. δολαρίων για τους έξι πρώτους μήνες του έτους, χάρη σε μείωση στα κόστη. Την ίδια περίοδο πέρυσι είχε καταγράψει ζημιές 676 εκατ. δολαρίων.

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 6% σε ετήσια βάση, στα 69,4 δισ. δολάρια, λόγω των γενικώς χαμηλότερων τιμών στα εμπορεύματα, καθώς και λόγω χαμηλότερης παραγωγής χαλκού, ψευδάργυρου, άνθρακα και πετρελαίου, μεταδίδει το MarketWatch.

Η Glencore τόνισε ότι κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να επιτύχει τον στόχο που είχε θέσει για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Ανακοίνωσε πωλήσεις αξίας τεσσάρων έως πέντε δισ. δολαρίων, ενώ τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους μεταξύ 16,5 και 17,5 δισ. μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το καθαρό χρέος της εταιρίας ήταν στα 23,6 δισ. στα τέλη Ιουνίου, από 25,9 δισ. στα τέλη Δεκεμβρίου.

Οι μετοχές της Glencore έχουν παραπάνω από διπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος, λόγω της ανόδου στα εμπορεύματα που ξάφνιασαν τους αναλυτές. Οι μειώσεις στην παραγωγή, κυρίως του ψευδάργυρου, και η ισχυρή ζήτηση στην Κίνα, βοήθησαν στη βελτίωση των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v