Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκροές 5,7 δισ. στερλινών από τα βρετανικά επενδυτικά ταμεία

Οι καθαρές εκροές αντανακλούν τα υψηλότερα επίπεδα ρευστοποιήσεων εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια. Κάποια από τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε βρετανικά funds που εστιάζουν σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία, όπως εταιρικά και κυβερνητικά ομόλογα.

Εκροές 5,7 δισ. στερλινών από τα βρετανικά επενδυτικά ταμεία

Οι επενδυτές απέσυραν 5,7 δισ. στερλίνες από βρετανικά επενδυτικά ταμεία τον περασμένο μήνα, μετά την απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Morningstar.

Οι ανησυχίες σχετικά με το δημοψήφισμα ώθησαν τους επενδυτές να αποσύρουν 5,7 δισ. από equity funds και άλλα 470 εκατ. στερλίνες από funds ακινήτων τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Κάποια από τα κεφάλαια φαίνεται πως μεταφέρθηκαν σε άλλους τύπους βρετανικών funds, τα οποία εστιάζουν σε περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνα, όπως είναι τα εταιρικά και κυβερνητικά ομόλογα.

Συνολικά, οι καθαρές εκροές από funds με έδρα τη Βρετανία ήταν σχεδόν πέντε δισ., αντανακλώντας τα υψηλότερα επίπεδα ρευστοποιήσεων εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι τα στοιχεία δεν λαμβάνουν υπόψιν τους την κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας αυτό το μήνα να μειώσει τα επιτόκια και να αποκαλύψει ένα τεράστιο πακέτο τόνωσης, αν και πολλοί επενδυτές ήδη ανέμεναν κάτι τέτοιο.

«Οι επιπτώσεις από το δημοψήφισμα για το Brexit συνέχισαν να γίνονται αισθητές τον Ιούλιο, αλλά περιορίστηκαν σε μεγάλες ρευστοποιήσεις από συγκεκριμένες κατηγορίες equity και property funds», τόνισαν αναλυτές της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v