Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτές που ελέγχουν 13 τρισ. ζητούν επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού

130 επενδυτές ζητούν ισχυρή τιμολόγηση του άνθρακα και ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αποδοτικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές. Ζητούν στοιχεία από τις εταιρίες, ώστε να τιμολογήσουν τους κινδύνους και να επενδύσουν αναλόγως.

Επενδυτές που ελέγχουν 13 τρισ. ζητούν επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού

Μια ομάδα 130 θεσμών που ελέγχουν επενδύσεις αξίας 13 τρισ. δολαρίων έκαναν έκκληση στις χώρες της G20 ώστε να επικυρωθεί φέτος η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και να επιταχυνθεί η επένδυση σε καθαρή ενέργεια και η αναγκαστική αποκάλυψη χρηματοοικονομικών κινδύνων σχετικών με το κλίμα.

Όπως μεταδίδει o Guardian, οι χώρες που επικύρωσαν νωρίς την συμφωνία θα επωφεληθούν από βεβαιότητα στις πολιτικές και θα προσελκύσουν επενδύσεις σε τεχνολογία χαμηλών επιπέδων άνθρακα, τονίζουν οι επενδυτές που υπέγραψαν επιστολή ενόψει της συνάντησης των ηγετών της G20 το Σεπτέμβριο.

Έκαναν έκκληση για ισχυρή τιμολόγηση στον άνθρακα, καθώς και για ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αποδοτικότητα της ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, ζητούν την ανάπτυξη σχεδίων για τη σταδιακή απόσυρση από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να εξαναγκάσουν τις εταιρίες να αποκαλύψουν το πώς η κλιματική αλλαγή και οι σχετικές πολιτικές θα επηρεάσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα, πρόσθεσαν.

«Επομένως οι επενδυτές ρωτούν τις εταιρίες: πείτε μας τι σημαίνει για την επιχείρησή σας η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού, ώστε να τιμολογήσουμε αυτό τον κίνδυνο και να επενδύσουμε αναλόγως», ανέφερε η Emma Herd, διευθύνουσα σύμβουλος του Investor Group on Climate Change (IGCC), ενός από τους έξι οργανισμούς που εκπροσωπούν τους 130 επενδυτές στο γράμμα.

Η Herd τόνισε ότι όχι μόνο θα πρέπει να απαιτηθούν τακτικές αναφορές, αλλά αυτές οι αναφορές θα πρέπει να κινούνται βάσει προτύπων ώστε οι επενδυτές να μπορούν να συγκρίνουν μεταξύ εταιριών και βιομηχανιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v