Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τρομοκρατικό» χτύπημα στον τουρισμό του Παρισιού

H μείωση των ατόμων που επισκέπτονται τη γαλλική πρωτεύουσα και την περιοχή της έχει κοστίσει € 750.000.000 την περίοδο ως τον Ιούνιο.

«Τρομοκρατικό» χτύπημα στον τουρισμό του Παρισιού

Η τρομοκρατία έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην τουριστική βιομηχανία του Παρισιού καθώς οι απώλειες εσόδων απο την μείωση των τουριστών υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις απόψεις επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, η μείωση των ατόμων που επισκέπτονται τη γαλλική πρωτεύουσα και την περιοχή της έχει κοστίσει € 750.000.000 (849.400.000 $) την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016.

Ο τουρισμός στην Γαλλία αντιπροσωπεύει πάνω από 7 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της (ΑΕΠ) ενώ στην οικονομία τη γαλλικής πρωτεύουσα η συνεισφορά εκτιμάται ότι είναι περίπου 13 τοις εκατό της συνολικής οικονομικής της δραστηριότητας. Τέλος μισό εκατομμύριο άνθρωποι περίπου στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού απασχολούνται σε δραστηριότητες που συνδέονται με τον τουρισμό. Όλα αυτα καθιστούν τον τουρισμό , την μεγαλύτερη βιομηχανία στην περιοχή

Ενδεικτικό για την κρίση που πλήττει τον τουρισμό της γαλλικής πρωτεύουσας είναι το γεγονός ότι οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία μειώθηκαν κατά 8,5 τοις εκατό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Η πτώση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες της γαλλικής πρωτεύουσας μειώθηκαν κατα 11,5 τοις εκατό ενώ και οι γάλλοι απο άλλες περιοχές αποφεύγουν να επισκέπτονται την γαλλική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να καταγραφεί πτώση 4,8 τοις εκατό πτώση για τους Γάλλους τουρίστες. Οι Ιάπωνες τουρίστες μειώθηκαν κατά 46,2 τοις εκατό και οι ρώσοι περίπου 35 τοις εκατό. Ο αριθμός των κινέζων τουριστών ήταν μειωμένος 19,6 τοις εκατό, και των αμερικάνων 5,7 τοις εκατό.

Συνολικά, εκτιμάται ότι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στα γαλλικά ξενοδοχεία, τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 10 τοις εκατό σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι τουρίστες από χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 80 τοις εκατό των επισκεπτών, έχουν περιορίσει τον χρόνο διαμονής τους κατα 10 τοις εκατό .

Πηγή: Premium.paratiritis.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v