Ahold Delhaize: Ισχυρά αποτελέσματα πριν τη συγχώνευση

Οι δύο εταιρίες εμφάνισαν βελτιωμένα κέρδη και πωλήσεις το διάστημα πριν τη συγχώνευσή τους και ξεκινούν με ισχυρό momentum. Η Ahold εμφάνισε αύξηση 7% στα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη, ενώ η Delhaize άνοδο 10%.

Ahold Delhaize: Ισχυρά αποτελέσματα πριν τη συγχώνευση

Η εταιρία σουπερμάρκετ Ahold Delhaize τόνισε ότι η πρόσφατη συγχώνευσή της ξεκίνησε με καλές προοπτικές, καθώς τόσο η Ahold όσο και η Delhaize εμφάνισαν βελτιωμένες πωλήσεις και κέρδη κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ξεχωριστά αποτελέσματα γιατί η συγχώνευσή τους ολοκληρώθηκε μετά το δεύτερο τρίμηνο, στις 24 Ιουλίου.

Η Ahold εμφάνισε υποκείμενα λειτουργικά κέρδη ύψους 355 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση 7%. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 3% σε 8,95 δισ. ευρώ.

Η Delhaize είχε άνοδο 10% στα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη, σε 247 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 3% σε 6,29 δισ. ευρώ.

«Ξεκινήσαμε το νέο μας κεφάλαιο ως Ahold Delhaize με καλό momentum, με αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα πριν τη συγχώνευση», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Dick Boer σύμφωνα με το MarketWatch.

Η συμφωνία δημιούργησε το μεγαλύτερο φορέα σουπερμάρκετ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρία παραμένει βέβαιη ότι η συγχώνευση θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση κοστών ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι τα μέσα του 2019, ενώ αναμένει η σύμπραξη να τονώσει τα λειτουργικά έσοδα κατά 30 εκατ. ευρώ το 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v