Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nordea και DNB συγχωνεύουν τις δραστηριότητες στη Βαλτική

Δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της βόρειας Ευρώπης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το συνδυασμένο μέγεθός τους για να αντιπαλέψουν τον ανταγωνισμό. Η συμφωνία απαιτεί ρυθμιστική έγκριση και αναμένεται να ολοκληρωθεί το β' τρίμηνο του '17.

Nordea και DNB συγχωνεύουν τις δραστηριότητες στη Βαλτική

Η σουηδική Nordea Bank και η νορβηγική DNB, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της βόρειας Ευρώπης, ανακοίνωσαν σήμερα μια συμφωνία με την οποία θα συνδυάσουν τις δραστηριότητές τους στη Βαλτική, στην προσπάθεια να επωφεληθούν από το μεγαλύτερο μέγεθος στην περιοχή και να αντιπαλέψουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Οι δύο τράπεζες θα έχουν ίσα δικαιώματα ψήφου στη νέα εταιρία, ωστόσο θα έχουν διαφορετικά επίπεδα οικονομικής ιδιοκτησίας, αντανακλώντας τη μετοχική αξία της συνεισφοράς τους στη συνδυασμένη τράπεζα, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους σύμφωνα με το MarketWatch.

«Το μέγεθος είναι βασικό στοιχείο στην τραπεζική σήμερα, με τις μεγαλύτερες τράπεζες να κάνουν πιο αποδοτική χρήση πόρων», ανέφερε ο Mats Wermelin, επικεφαλής στην DNB για τη Βαλτική.

«Η νέα τράπεζα θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη ώστε να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην περιοχή και να εκμεταλλευτεί το μέγεθός της, προκειμένου να γίνει η κύρια τράπεζα για περισσότερες επιχειρήσεις, πελάτες και εταίρους στη Βαλτική», πρόσθεσε.

Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να κλείσει περίπου κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Μέχρι να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, οι δυο τράπεζες θα λειτουργούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v