Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Domino's ξεκινά delivery με drones

Η εταιρία προχώρησε σήμερα σε μια πρώτη επίδειξη της νέας υπηρεσίας, ενώ για το επόμενο διάστημα θα δοκιμάζει τις εμπορικές αποστολές με drones στη Νέα Ζηλανδία. Στο τέλος του έτους εγκαινιάζεται η κανονική υπηρεσία.

Η Dominos ξεκινά delivery με drones

Η Domino's Pizza φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη εμπορική εταιρία στον κόσμο που θα προσφέρει υπηρεσίες delivery με τη χρήση drones ήδη από τα τέλη του 2016, έπειτα από μια πρώτη δοκιμή στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Η εταιρία προχώρησε σε μια πρώτη επίδειξη σήμερα, λίγο πριν ανακοινώσει την εγκαινίαση της κανονικής υπηρεσίας στα τέλη του έτους.

Όπως σχολίασε ο Don Meij, διευθύνων σύμβουλος της Domino's Pizza Enterprises, «πάντα λέγαμε ότι δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς μια μηχανή δύο τόνων για την αποστολή μιας παραγγελίας δύο κιλών».

Ο Guardian μεταδίδει ότι η Amazon και η Google είναι μεταξύ των εταιριών που στοχεύουν σε deliveries με drones, ενώ οι αρχές πολιτικής αεροπορίας σε Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία χαλαρώνουν τους κανονισμούς για αυτό το σκοπό.

Πέρυσι, η Νέα Ζηλανδία έγινε μια από τις πρώτες χώρες που επιτρέπουν εμπορικές αποστολές με drones. Μιλώντας μετά τη δοκιμή της Domino's, ο υπουργός Μεταφορών, Σάιμον Μπρίτζες, τόνισε ότι «οι νόμοι και οι κανονισμοί μας που το επιτρέπουν αυτό, σημαίνουν ότι έχουμε το ιδανικό περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v