Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Στο 97 αυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε τον Αύγουστο καθώς τα νοικοκυριά ήταν πιο αισιόδοξα για την οικονομική τους υγεία και την ικανότητά τους να αποταμιεύσουν. Οι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν βελτίωση.

Γαλλία: Στο 97 αυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο

Αυξήθηκε ελαφρώς η γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο, καθώς τα νοικοκυριά αισθάνθηκαν περισσότερη ασφάλεια για την οικονομική τους υγεία το τελευταίο διάστημα, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία Insee.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε σε 97 τον Αύγουστο από 96 τον Ιούλιο, παρότι οι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν βελτίωση. Ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος του 100 είναι ένα επίπεδο που η εμπιστοσύνη άγγιξε για τελευταία φορά το 2007.

Η έρευνα της Insee έδειξε ότι τα νοικοκυριά ένιωσαν τον Αύγουστο περισσότερη ασφάλεια για την οικονομική τους υγεία και ήταν ελαφρώς πιο σίγουρα ότι μπορούν να αποταμιεύσουν.

Η μικρή βελτίωση σημαίνει ότι η οικονομική ανάκαμψη στη Γαλλία παραμένει ακέραιη. Αν και η ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη το δεύτερο τρίμηνο, αυξήθηκε τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και η αγορά εργασίας έχει αρχίσει να δίνει ενδείξεις βελτίωσης με την ανεργία να πέφτει κάτω του 10% για πρώτη φορά από το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v