GfK: Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη θα ανέβει το Σεπτέμβριο

Η απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την ΕΕ προκάλεσε μόνο προσωρινή αβεβαιότητα στους Γερμανούς καταναλωτές. Τον Αύγουστο αυξήθηκαν οι προσδοκίες τους για τα εισοδήματα και τονώθηκε η τάση τους για αγορές.

GfK: Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη θα ανέβει το Σεπτέμβριο

Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη αναμένεται να βελτιωθεί το Σεπτέμβριο, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με το Brexit δεν κράτησαν για πολύ.

Ο δείκτης μελλοντικής καταναλωτικής εμπιστοσύνης της ερευνητικής εταιρίας GfK αναμένεται να αυξηθεί σε 10,2 μονάδες το Σεπτέμβριο από 10 μονάδες τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μια ανάγνωση 10 μονάδων για τον επόμενο μήνα.

«Η απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως προκάλεσε μόνο προσωρινή αβεβαιότητα στους Γερμανούς καταναλωτές», ανέφερε η GfK.

Δύο από τους τρεις υποδείκτες που χρησιμοποιεί η εταιρία αυξήθηκαν, αναφέρει το MarketWatch. Τον Αύγουστο, οι προσδοκίες των καταναλωτών για τα εισοδήματα αυξήθηκαν σε 58,3 από 49,7 μονάδες τον Ιούλιο, ενώ η τάση τους για αγορές ανέβηκε σε 57,3 από 55,4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v