Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πωλητήρια» στις θυγατρικές της βάζει η Barclays

Η τράπεζα συνεχίζει να «ξεφορτώνεται» ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, στοχεύοντας οι πωλήσεις να αγγίξουν τα 35 δισ. στερλίνες. Τρεις συμφωνίες αναμένεται να κλείσουν ή να ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες.

«Πωλητήρια» στις θυγατρικές της βάζει η Barclays

Επιταχύνεται ο περιορισμός του ισολογισμού της Barclays, με μια σειρά συμφωνιών να αναμένεται να κλείσουν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η βρετανική τράπεζα ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες την ολοκλήρωση της πώλησης της ιταλικής επιχείρησης λιανικής τραπεζικής, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση και την οποία επικαλείται το MarketWatch.

Η ιβηρική μονάδα πιστωτικών καρτών επίσης βρίσκεται σε πορεία προς πώληση, ενώ η τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με δύο πιθανούς αγοραστές για το αιγυπτιακό της franchise, πρόσθεσε η πηγή.

Όπως και οι άλλες τράπεζες, η Barclays προσπαθεί να περιορίσει τις δραστηριότητές της εν μέσω χαμηλών επιτοκίων και αυξημένης πίεσης από τις ρυθμιστικές αρχές. Ο διευθύνων σύμβουλος, Jes Staley, έχει δεσμευτεί να ξεφορτωθεί ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία αξίας 35 δισ. στερλινών μέχρι τα τέλη του 2017 για να τονώσει τα επίπεδα του κεφαλαίου.

Προκειμένου να απορροφήσει τις ζημιές από τις πωλήσεις, η τράπεζα περιέκοψε τις πληρωμές μερισμάτων για το 2016 και 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v