Οχι σε νέα υποψηφιότητα Μέρκελ λένε οι μισοί Γερμανοί

Φθίνει η δημοτικότητα της καγκελαρίου ένα χρόνο πριν τις κρίσιμες εκλογές στη χώρα. Μόνο το 42% επιθυμεί να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία. Στο 70% η αποδοχή στις τάξεις των ψηφοφόρων της.

Οχι σε νέα υποψηφιότητα Μέρκελ λένε οι μισοί Γερμανοί

Ο ένας στους δύο Γερμανούς δεν επιθυμεί τέταρτη υποψηφιότητα της προέδρου του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την καγκελαρία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η κυριακάτικη Bild.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Emnid, μόνο το 42% των ερωτηθέντων επιθυμεί να θέσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα για την καγκελαρία, ενώ το 50% την απορρίπτει.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της το ποσοστό το οποίο τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της ανέρχεται σε 70% και μόνο το 22% των ερωτηθέντων κατά.

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της δημοσκόπησης που αναμεταδίδει το ΑΠΕ, η συμπάθεια για την Άνγκελα Μέρκελ φθίνει, δεδομένου ότι πέρυσι το Νοέμβριο τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της το 45% των ερωτηθέντων και την απέρριπτε το 48%.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v