Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για ανεργία

Στο 4,9% αμετάβλητη η ανεργία στις ΗΠΑ. Η μέτρηση για τα στοιχεία ανεργίας του Αυγούστου εκτιμάται ότι μειώνει την πιθανότητα αύξησης επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

ΗΠΑ: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για ανεργία

Σημαντική επιβράδυνση παρατηρείται στην αμερικανική αγορά εργασίας τον Αύγουστο, καθώς δημιουργήθηκαν 151.000 θέσεις εργασίας, πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών αλλά και της αύξησης που είχε παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες. 

Οι οικονομολόγοι περίμεναν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 175.000-180.000. Η ανεργία παρέμεινε αμετάβλητη στο 4,9%. 

Οι αγορές περίμεναν τη μέτρηση, συνεκτιμώντας τη στάση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι θα παρακολουθεί τα μακροοικονομικά στοιχεία και ιδίως αυτά της αγοράς εργασίας, για να καθορίσει τη στάση της στο μέτωπο των επιτοκίων.

Ως εκ τούτου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν εκτιμάται ότι μειώνουν την πιθανότητα αύξησης επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά και τα futures της Wall ενισχύονται μετά την ανακοίνωση ενώ υποχωρεί το δολάριο.  

Σημειώνεται ότι αναθεωρήθηκε υψηλότερα η μέτρηση του Ιουλίου στις 275.000 νέες θέσεις από 255.000 ενώ μειώθηκε η μέτρηση του Ιουνίου στις 271.000 από 292.000 θέσεις. 

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 11,6% τον Ιούλιο, στα 39,5 δισ. δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v