Ιαπωνία: Αύξηση 1,4% στους μισθούς τον Ιούλιο

Οι εταιρίες εμφάνισαν κέρδη-ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο και αύξησαν τις αμοιβές προσωρινά, με ειδικά μπόνους. Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις αμοιβές για να τονώσει την κατανάλωση και να τροφοδοτήσει την ανάκαμψη.

Ιαπωνία: Αύξηση 1,4% στους μισθούς τον Ιούλιο

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκαν οι μισθοί στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, καθώς ενισχύθηκαν οι πληρωμές ειδικών μπόνους.

Οι μισθοί των Ιαπώνων εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Εργασίας. Η άνοδος οφείλεται σε μια ετήσια αύξηση 4,2% στις πληρωμές ειδικών μπόνους.

Ο βασικός μισθός περιλαμβανομένων υπερωριών και μπόνους εμφάνισε άνοδο 0,4%.

Έπειτα από προσαρμογή βάσει των αυξήσεων στις τιμές, οι αποδοχές των εργαζομένων ενισχύθηκαν κατά 2%.

Οι ιαπωνικές εταιρίες κατέγραψαν κέρδη σχεδόν επιπέδων ρεκόρ κατά το δεύτερο τρίμηνο. Τα πρόσφατα στοιχεία για τους μισθούς υπαινίσσονται ότι κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις προτίθενται να ενισχύσουν τις αμοιβές προς τους εργαζομένους τους προσωρινά, με τη μορφή μπόνους, αν όχι και σε μόνιμη βάση.

Όπως θυμίζει το MarketWatch, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, έχει κάνει έκκληση προς τις εταιρίες να αυξήσουν τις αμοιβές σε μια προσπάθεια να πυροδοτήσει περισσότερη κατανάλωση για να τροφοδοτήσει την ανάκαμψη της οικονομίας. Ωστόσο η ανταπόκριση των εταιριών έχει προς το παρόν σταθεί μέτρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v