Η Altice αγοράζει το μερίδιο της SFR που δεν της ανήκει

Η εταιρία προσπαθεί να απλοποιήσει την εταιρική της δομή. Προσφέρει οκτώ μετοχές της για πέντε της γαλλικής της μονάδας τηλεπικοινωνιών. Τόνισε πάντως ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να αντιστοιχεί στο 47% των εσόδων της.

Η Altice αγοράζει το μερίδιο της SFR που δεν της ανήκει

Η Altice, η οποία ελέγχεται από το Γάλλο δισεκατομμυριούχο Patrick Drahi, γνωστοποίησε σήμερα ότι προχωρά σε προσφορά για τις μετοχές της γαλλικής μονάδας τηλεπικοινωνιών SFR Group που δεν έχει στην κατοχή της, σε μια προσπάθεια να απλοποιήσει την εταιρική της δομή.

Η Altice, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Άμστερνταμ, προσφέρει οκτώ από τις δικές της μετοχές σε αντάλλαγμα για πέντε της SFR. Οι μέτοχοι μειοψηφίας έχουν στην κατοχή τους το 22,25% της μονάδας με έδρα στο Παρίσι, επισημαίνει το MarketWatch.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο και θα προσφέρει στους μετόχους μειοψηφίας της SFR, έκθεση στις αμερικανικές δραστηριότητες της Altice. Στις τελευταίες, η εταιρία ισχυρίζεται ότι υπάρχει περιθώριο ενίσχυσης της αποδοτικότητας, με αποτέλεσμα οι μέτοχοι να μην χρειάζεται να εστιάζουν μόνο στη γαλλική αγορά τηλεπικοινωνιών, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός.

Η Altice πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να αντιστοιχεί στο 47% των εσόδων της.

Τα συμβούλια και των δύο εταιριών έχουν εγκρίνει τη συναλλαγή, ενώ εκκρεμεί η έγκριση των ρυθμιστικών αρχών σε Γαλλία και Ολλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v