Σαρκοζί: Η Βρετανία να επεξεργάζεται τα αιτήματα ασύλου στο έδαφός της

Ο κόσμος έρχεται στη «ζούγκλα του Καλαί» για να ταξιδέψει στη Βρετανία, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας. «Οι Βρετανοί φίλοι μας» πρέπει να αναλάβουν την επεξεργασία των αιτημάτων και τον επαναπατρισμό όσων δεν παίρνουν άσυλο, τόνισε.

Σαρκοζί: Η Βρετανία να επεξεργάζεται τα αιτήματα ασύλου στο έδαφός της

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα βάλει υποψηφιότητα για νέα θητεία του χρόνου, τόνισε ότι η Βρετανία θα έπρεπε να επεξεργάζεται όλες τις υποθέσεις αιτούντων ασύλου σε δικό της έδαφος.

Η καλύτερη λύση για να λυθούν τα ανθρωπιστικά προβλήματα της λεγόμενης «ζούγκλας του Καλαί», θα ήταν οι βρετανικές αρχές να εξετάζουν τις υποθέσεις σε «κλειστό κέντρο» σε βρετανικό έδαφος, υποστήριξε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα La Voix Du Nord και η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε ότι οι βρετανικές αρχές θα πρέπει επίσης να αναλάβουν τον επαναπατρισμό των αιτούντων στους οποίους δε χορηγήθηκε άσυλο, μια διαδικασία που αυτή τη στιγμή χειρίζεται η Γαλλία.

«Από τη στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς τους ξένους έρχονται στο Καλαί για να ταξιδέψουν στη Μεγάλη Βρετανία, θέλω οι Βρετανοί φίλοι μας να διαχειρίζονται από εδώ και στο εξής την επεξεργασία των αιτημάτων από τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο εκεί», ανέφερε.

Ο πολιτικός τόνισε επίσης πως θα ταξιδέψει στο Λονδίνο μια ημέρα μετά την πιθανή εκλογή του το Μάιο του 2017, προκειμένου να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία Τουκέ μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας για τους μετανάστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v