H κινεζική Baidu στρέφεται στην ευρωπαϊκή αγορά

Εταιρίες όπως η Google έχουν πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι χώρες να απογοητεύονται από την έλλειψη επιλογών, τόνισε ο CEO της Baidu. Ο κινεζικός κολοσσός βλέπει ευκαιρίες παρά το Brexit και τις... περιπέτειες της Apple.

H κινεζική Baidu στρέφεται στην ευρωπαϊκή αγορά

Ο κινεζικός κολοσσός του διαδικτύου, Baidu, βλέπει την Ευρώπη ως υποσχόμενη αγορά παρά την αβεβαιότητα που επέφερε η απόφαση για Brexit και τα φορολογικά προβλήματα της Apple.

«Οι αμερικανικές ιντερνετικές εταιρίες είναι γενικά πολύ, πολύ κυρίαρχες (στην Ευρώπη). Στην αγορά αναζήτησης, η Google έχει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη, υψηλότερο απ' ότι έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, (οπότε) πιστεύω ότι οι ευρωπαϊκές χώρες είναι απογοητευμένες που δεν έχουν ικανοποιητικό αριθμό επιλογών. Αυτό στην πραγματικότητα δημιουργεί ευκαιρίες για εταιρίες σαν εμάς», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Baidu, Robin Li, μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο της συνόδου της G20.

«Σε όρους τεχνολογίας, τουλάχιστον στο παρελθόν, είναι κυρίως οι αμερικανικές εταιρίες που επικρατούσαν στα πάντα. Τώρα, έρχονται οι κινεζικές ιντερνετικές εταιρίες και θα μπορούμε να προσφέρουμε βιώσιμες εναλλακτικές», πρόσθεσε το στέλεχος.

Όπως υποστήριξε, οι κινεζικές εταιρίες είναι συχνά καινοτόμες στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν στην Κίνα και μπορούν να μεταφέρουν αυτή την τεχνολογία στο εξωτερικό.

Προς το παρόν, η Baidu έχει στην Ευρώπη μια υπηρεσία χαρτών που χρησιμοποιείται κυρίως από Κινέζους ταξιδιώτες στην ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v