Παραγγελίες $6,5 δισ. στην Airbus από βιετναμέζικους μεταφορείς

Το Βιετνάμ θα είναι μεταξύ των 10 πιο ραγδαία αναπτυσσόμενων αγορών αεροπορίας τα επόμενα 20 χρόνια. Τρεις αεροπορικές εταιρίες υπέγραψαν συμφωνίες για 40 συνολικά αεροσκάφη, αξίας 6,5 δισ. δολαρίων.

Παραγγελίες $6,5 δισ. στην Airbus από βιετναμέζικους μεταφορείς

Η Airbus Group εξασφάλισε παραγγελίες αξίας 6,5 δισ. δολαρίων από μεταφορείς στο Βιετνάμ, μια χώρα που πιθανότατα θα κατατάσσεται στις 10 πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές αεροπορίας μέσα στις δύο επόμενες δεκατίες.

Η κρατική αεροπορική εταιρία Vietnam Airlines υπέγραψε συμφωνία προκειμένου να αγοράσει 10 Α350 αξίας περίπου 3,1 δισ. δολαρίων βάσει τιμοκαταλόγου, ενώ η θυγατρική της Jetstar Pacific Airlines Aviation Joint Stock συμφώνησε την αγορά 10 Α320 για περίπου 980 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Airbus.

Η VietJet Aviation Joint Stock, η μοναδική ιδιωτική αεροπορική εταιρία του Βιετνάμ, υπέγραψε συμφωνία αξίας 2,39 δισ. δολαρίων για την αγορά 20 αεροσκαφών Α321, όπως ανέφερε ο μεταφορέας χαμηλού κόστους σε ξεχωριστή, δική του ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι συμφωνίες υπογράφηκαν σήμερα στο Ανόι παρουσία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί επίσκεψη στη νοτιοανατολική χώρα όπου η VietJet εκτιμά ότι τα αεροπορικά ταξίδια έχουν εμφανίσει ανάπτυξη τουλάχιστον 20% τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κρατικός μεταφορέας Vietnam Airlines ανανεώνει τον στόλο του, καθώς από τη μία προσθέτει διεθνή δρομολόγια και από την άλλη ανταγωνίζεται τη VietJet, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v