Nouy (ΕΚΤ): Κρύβει «παγίδες» η ανάκαμψη των τραπεζικών κερδών

Η επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ τόνισε ότι τα κέρδη των ευρωτραπεζών δεν είναι τόσο ικανοποιητικά όσο φαίνονται. Οδηγούνται κυρίως από έκτακτα έσοδα, ενώ οι τράπεζες ίσως να μην μπορέσουν να αυξήσουν κι άλλο τις προμήθειες.

Nouy (ΕΚΤ): Κρύβει «παγίδες» η ανάκαμψη των τραπεζικών κερδών

Η πρόσφατη βελτίωση στην κερδοφορία των τραπεζών ενδέχεται να μην είναι τόσο καλή όσο φαίνεται, εφόσον μεγάλο μέρος της οδηγείται από έκτακτα έσοδα και παραμένει ασαφές το αν οι τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν την αύξηση των προμηθειών, τόνισε η Daniele Nouy, επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Τα χαμηλά επιτόκια ενδέχεται τελικά να αρχίσουν να επηρεάζουν: τα περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης, είτε θα λήξουν είτε θα προπληρωθούν, ενώ την ίδια στιγμή οποιαδήποτε μείωση στα έξοδα τόκων περιορίζεται από το μηδενικό κάτω όριο στις καταθέσεις», τόνισε η επικεφαλής του SSM σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Eurofi Newsletter.

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, με τα τραπεζικά κέρδη να πλήττονται από τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ, οι αναλυτές αναμένουν η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον μέχρι του χρόνου, χαλαρώνοντας αντ' αυτού την πολιτική μέσω επιπρόσθετων αγορών περιουσιακών στοιχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v