Lego: Στα 520 εκατ. δολάρια υποχώρησαν τα κέρδη του α' εξαμήνου

Η εταιρία επιτάχυνε τις επενδύσεις, ενώ οι πωλήσεις της παρέμειναν αμετάβλητες στην Αμερική. Τα καθαρά κέρδη εξαμήνου υποχώρησαν σε 3,49 δισ. κορώνες, αν και το έσοδα ενισχύθηκαν κατά 11% σε 15,69 δισ.

Lego: Στα 520 εκατ. δολάρια υποχώρησαν τα κέρδη του α εξαμήνου

Η δανέζικη κατασκευάστρια παιχνιδιών Lego ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά της κέρδη για το πρώτο εξάμηνο υποχώρησαν ελαφρώς, λόγω του ότι επιτάχυνε τις επενδύσεις, αλλά και των πωλήσεων στην Αμερική που παρέμειναν αμετάβλητες.

Η Lego, η οποία δεν δημοσιεύει οικονομικά αποτελέσματα ανά τρίμηνο, τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν πτώση σε 3,49 δισ. κορώνες (520 εκατ. δολάρια) κατά το πρώτο εξάμηνο, από 3,55 δισ. κορώνες την ίδια περίοδο του 2015.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 11% σε 15,69 δισ. κορώνες από 14,14 δισ.

Αν και οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 10%, παρέμειναν αμετάβλητες στην Αμερική σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, τονίζει το MarketWatch.

Η εταιρία ανέφερε ότι κάνει «σημαντικές επενδύσεις σε παραγωγική ικανότητα» στην Ασία, όπου κατέγραψε ανάπτυξη διψήφιου ποσοστού και αυτή τη στιγμή κατασκευάζει μια νέα εργοστασιακή μονάδα στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v