Επιμένει σε αύξηση επιτοκίων ο Williams της FED

Οι ενδείξεις για «στέρεη εγχώρια οικονομία με καλό momentum» δικαιολογούν μια επιστροφή της Fed σε ρυθμό σταδιακών αυξήσεων, υποστηρίζει ο Williams, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει πολύ μεγάλη επιρροή λόγω των δεσμών του με τη Γέλεν.

Επιμένει σε αύξηση επιτοκίων ο Williams της FED

Η ισχυρή καταναλωτική δαπάνη, η αγορά εργασίας που ισχυροποιείται και οι βελτιωμένοι ισολογισμοί των νοικοκυριών, υποδηλώνουν μια «στέρεη εγχώρια οικονομία με καλό momentum που πάει μπροστά», ανέφερε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, John Williams.

«Παραμένω βέβαιος σχετικά με την πορεία στην οποία βρισκόμαστε», τόνισε ο τραπεζίτης σε ομιλία που απηύθυνε σε επιχειρηματίες στο Ρίνο της Νεβάδα.

Παράλληλα επανέλαβε το σχόλιο στο οποίο είχε προχωρήσει τον Αύγουστο, υποστηρίζοντας ότι έχει νόημα η Fed να επιστρέψει σε έναν ρυθμό σταδιακών αυξήσεων στα επιτόκια, «καλύτερα νωρίτερα παρά αργότερα».

Ο Williams δεν έχει δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή χάραξης πολιτικής φέτος, ωστόσο, σύμφωνα με το MarketWatch, έχει μεγάλη επιρροή λόγω της στενής σχέσης του με την πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας Τζάνετ Γέλεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v