Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Goldman Sachs απαγόρευσε στα στελέχη να κάνουν δωρεές στον Τραμπ

Η τράπεζα επέκτεινε τους περιορισμούς στις πολιτικές δραστηριότητες στελεχών, απαγορεύοντας μεταξύ άλλων τις χορηγίες σε υποψηφίους για τοπικά και ομοσπονδιακά αξιώματα. Οι ποινές περιλαμβάνουν πρόστιμα και απαγόρευση συνεργασίας με κυβερνητικούς πελάτες.

H Goldman Sachs απαγόρευσε στα στελέχη να κάνουν δωρεές στον Τραμπ

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs απαγόρευσε στους υψηλά ιστάμενους εργαζομένους της να κάνουν δωρεές σε συγκεκριμένες καμπάνιες, περιλαμβανομένης της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού υποψήφιου για την προεδρία της χώρας του, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του διαδικτυακού πολιτικού περιοδικού Politico.

Όπως μεταδίδει το CNBC, χθεσινό δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρει ότι η Goldman Sachs επέκτεινε τους πολιτικού χαρακτήρα περιορισμούς σε συνεργάτες της τράπεζας, επικαλούμενο ηλεκτρονική επιστολή με την οποία η τράπεζα ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα τους εργαζομένους για κανονισμούς που συνδέονται με πολιτικής φύσεως δραστηριότητες.

Βάσει της ηλεκτρονικής επιστολής, οι συνεργάτες της εταιρίας θεωρούνται «απαγορευμένα πρόσωπα», στα οποία σύμφωνα με τους κανονισμούς της τράπεζας απαγορεύεται η ανάμιξη σε πολιτικές δραστηριότητες και η προσφορά χορηγιών προς υποψηφίους για αξιώματα, τοπικά και ομοσπονδιακά.

Οι ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση που κάποιος δε συμμορφωθεί με αυτούς τους κανονισμούς «μπορεί να είναι σοβαρές και περιλαμβάνουν πρόστιμα και απαγόρευση συνεργασίας με κυβερνητικούς πελάτες σε μια συγκεκριμένη δικαιοδοσία για περίοδο τουλάχιστον δύο ετών», αναφέρει η εσωτερική επιστολή.

Όπως προσθέτει, η νέα πολιτική προσπαθεί επίσης να περιορίσει τις πιθανότητες ζημιάς στη φήμη της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v