Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SAS: Στα 95 εκατ. δολάρια αυξήθηκαν τα κέρδη τριμήνου

Η αεροπορική εταιρία εμφάνισε κέρδη 805 εκατ. σουηδικών κορωνών, έναντι 799 εκατ. πέρυσι. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 11,13 δισ. κορώνες, ενώ η SAS διατήρησε την guidance για το σύνολο του οικονομικού της έτους.

SAS: Στα 95 εκατ. δολάρια αυξήθηκαν τα κέρδη τριμήνου

Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της εμφάνισαν μικρή άνοδο κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, ενώ τόνισε πως θα εστιάσει σε μέτρα αποδοτικότητας και επενδύσεις διότι η μεγάλη ανάπτυξη στη χωρητικότητα έχει εντείνει τον ανταγωνισμό.

Η εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 805 εκατ. σουηδικών κορωνών (95 εκατ. δολάρια) κατά το τρίτο τρίμηνο, από 799 εκατ. κορώνες πέρυσι.

Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 11,13 δισ. κορώνες, έναντι 10,97 δισ. πέρυσι. Ωστόσο η SAS σημείωσε ότι αν και τα χαμηλότερα κόστη καυσίμων ήταν ευνοϊκός παράγοντας, τα έσοδα περιορίστηκαν από μια πρόσφατη απεργία στη Σουηδία, από τις αρνητικές επιπτώσεις των ισοτιμιών και από τα υψηλά κόστη συντήρησης.

Διατήρησε, πάντως, την guidance για το σύνολο του έτους, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει ικανοποιητικά έσοδα προ φόρων και στοιχείων της μίας φοράς.

Τον Αύγουστο η SAS μετέφερε συνολικά 2,46 εκατ. επιβάτες, νούμερο χαμηλότερο σε σχέση με της κύριας αντιπάλου Norwegian Air Shuttle, της οποίας οι επιβάτες άγγιξαν τα 2,87 εκατ. την ίδια περίοδο.

Οι καθαρές επενδύσεις αναμένεται να αγγίξουν τα δύο με 2,5 δισ. κορώνες για ολόκληρο το οικονομικό έτος, μεταδίδει το MarketWatch.

Ο μεταφορέας, ο οποίος ανήκει μερικώς στη σουηδική, τη νορβηγική και τη δανέζικη κυβέρνηση, έχει στρέψει το τελευταίο διάστημα την προσοχή του στην καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών που ταξιδεύουν συχνά, καθώς και στην αναβάθμιση του εσωτερικού των αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v