Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Φερχόφσταντ σε ρόλο διαπραγματευτή για το Brexit

Οι ηγέτες των κύριων κομματικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέλεξαν τον Γκι Φερχόφσταντ σε ρόλο διαπραγματευτή για το Brexit. Στις διαπραγματεύσεις θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν.

O Φερχόφσταντ σε ρόλο διαπραγματευτή για το Brexit

Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φερχόφσταντ, θα είναι ο διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.

Ο κ. Φερχόφσταντ, αρχηγός του ευρωπαϊκού κόμματος των φιλελευθερών, έγραψε στο twitter πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει «ηγετικό ρόλο» στις διαπραγματεύσεις και οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι ηγέτες των κύριων κομματικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν αυτοί που έδωσαν στο Βέλγο πολιτικό το ρόλο του διαπραγματευτή.

Αξιωματούχος της Ε.Ε. που βρίσκεται κοντά στο περιβάλλον του κ. Φερχόφσταντ δήλωσε πως ο πρώην Βέλγος ηγέτης «θα βρίσκεται στο δωμάτιο, όπως ήταν και τον Δεκέμβριο, όταν επαναδιαπραγματευόταν τους όρους της βρετανικής συμμετοχής στην Ε.Ε. με τον Ντέιβιντ Κάμερον».

«Θα ενημερώνει την ομάδα των πολιτικών αρχηγών στο κοινοβούλιο και θα εκφράζει τις θέσεις του κοινοβουλίου στις διαπραγματεύσεις. Θα είναι στο δωμάτιο με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» ανέφερε στο BBC.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο και η Κομισιόν θα έχουν από μοιράζονται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ευθύνη για την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v