Aποχωρεί ο CEO της Monte dei Paschi

Ο Μάρκο Μορέλι της BofA θα είναι κατά 99,9% ο αντικαταστάτης του CEO της Μonte dei Paschi, Φαμπρίτσιο Βίολα, δήλωσε πηγή στο Reuters. Tον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2017 η αύξηση κεφαλαίου.

Aποχωρεί ο CEO της Monte dei Paschi

Ο Φαμπρίτσιο Βιόλα, ο επικεφαλής της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, συμφώνησε να υποβάλει την παραίτηση του, αυξάνοντας την αβεβαιότητα σχετικά με το σχέδιο διάσωσης που πρέπει να εφαρμόσει η τράπεζα της Τοσκάνης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Monte dei Paschi di Siena ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει αναλάβει δράσεις για την άμεση εύρεση του αντικαταστάτη του κ. Βιόλα, λέγοντας ότι ο τελευταίος θα παραμείνει στην θέση του μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του.

Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως η τράπεζα έχει ουσιαστικά καταλήξει στον αντικαταστάτη του κ. Βιόλα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή το πρόσωπο αυτό είναι ο επικεφαλής της Bank of America Merill Lynch στην Ιταλία, Μάρκο Μορέλι.

«Είναι πολύ, πολύ, πολύ πιθανό. Θα είναι αυτός κατά 99,9%» τόνισε.

Η ίδια πηγή υποστήριξε πως η αύξηση κεφαλαίου της Monte dei Paschi di Siena που προγραμματιζόταν να πραγματοποιηθεί φέτος, θα μετατεθεί πιθανότατα για τον Ιανούαριο ή το Φεβρουάριο του 2017.

H ιταλική τράπεζα, η οποία κατέγραψε την χειρότερη επίδοση στα stress tests του Ιουλίου, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση, τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία, σχετικά με την δυνατότητα ανακεφαλαιοποίησης με την χρήση δημόσιων πόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v