Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση 0,6% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Η παραγωγή υποχώρησε απροσδόκητα λόγω μείωσης στη μεταποίηση. Πτώσεις καταγράφηκαν στην παραγωγή εξοπλισμού και υλικών μεταφορών. Στα 80,8 δισ. ευρώ διευρύνθηκε το έλλειμμα προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης τους πρώτους επτά μήνες.

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση 0,6% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο

Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο, καθώς η παραγωγή εμφάνισε πτώση στη μεταποίηση, όπως κατέδειξαν στοιχεία που έδωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία.

Η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,6% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, κατά τον οποίο επίσης είχε υποχωρήσει κατά 0,7%.

Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν μηνιαία άνοδο 0,3% για τον Ιούλιο.

Το MarketWatch αναφέρει ότι η παραγωγή εξοπλισμού υποχώρησε κατά 3,3% σε μηνιαία βάση, ενώ η παραγωγή υλικών μεταφορών εμφάνισε πτώση 1,4%.

Στο μεταξύ, σημερινά στοιχεία του αρμόδιου Υπουργείου κατέδειξαν ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης της χώρας διευρύνθηκε τους πρώτους επτά μήνες του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό οφείλεται μερικώς σε προκαταβολικές πληρωμές.

Το έλλειμμα προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης –το οποίο δεν περιλαμβάνει την κοινωνική πρόνοια και τις δαπάνες των περιφερειακών αρχών- διαμορφώθηκε στα 80,8 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, έναντι 79,8 δισ. στα τέλη του Ιουλίου του 2015.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι το έλλειμμα μεγάλωσε λόγω προκαταβολικών πληρωμών ύψους 5,4 δισ. ευρώ, που θα έπρεπε να πληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.

Υποστήριξε επίσης ότι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συνηθισμένο να διευρύνεται, πριν μειωθεί όταν πληρωθούν οι περιφερειακοί φόροι τους υπόλοιπους μήνες του έτους. Το 2015, το έλλειμμα προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης υποχώρησε σε 70,5 δισ. στο τέλος του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v