Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Αύξηση 26% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο

Η βιομηχανία αυτοκινήτου είναι ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημεία στην κινεζική οικονομία, η οποία παλεύει με μια παρατεταμένη επιβράδυνση και πλεονάζουσα παραγωγικότητα. Οι κατασκευαστές απέστειλαν 1,8 εκατ. οχήματα στους αντιπροσώπους τον Αύγουστο.

Κίνα: Αύξηση 26% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Αύγουστο

Άλλη μια σημαντική άνοδο κατέγραψε η κινεζική αγορά αυτοκινήτων τον Αύγουστο, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να εκμεταλλεύονται μια φοροελάφρυνση στην αγορά οχημάτων.

Ξένοι και εγχώριοι κατασκευαστές αυτοκινήτων απέστειλαν περίπου 1,8 εκατ. αυτοκίνητα, περιλαμβανομένων sedan, SUV και minivans, στις αντιπροσωπείες τον περασμένο μήνα. Ο αριθμός μεταφράζεται σε μεγάλη άνοδο, της τάξης του 26% σε σχέση με πέρυσι, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Κινέζων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Ο Αύγουστος ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας ανόδου διψήφιου ποσοστού.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι πρόσφατες αυξήσεις δεν αποτελούν έκπληξη, δεδομένων των κακών επιδόσεων της αγοράς πέρυσι. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν για τρεις συνεχόμενους μήνες πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η βουτιά στις τιμές των μετοχών επηρέασε τις μεγάλες αγορές, περιλαμβανομένων και των αυτοκινήτων.

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η βιομηχανία αυτοκινήτου είναι ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημεία στην οικονομία της Κίνας, η οποία παλεύει με μια παρατεταμένη επιβράδυνση και πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v