Συνεργασία Audi με κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς

Η αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύει την ανάπτυξη συνδεδεμένων αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη τοπική αγορά της. Υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με Alibaba, Baidu και Tencent, τονίζοντας πως η Κίνα έχει εξελιχθεί σε κορυφαία αγορά για ψηφιακές τεχνολογίες.

Συνεργασία Audi με κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς

Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Volkswagen, Audi, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με τρεις τεχνολογικούς κολοσσούς στην Κίνα, με στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξη συνδεδεμένων αυτοκινήτων μέσα στη μεγαλύτερη τοπική αγορά της.

Τα τρία ξεχωριστά μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε η αυτοκινητοβιομηχανία είναι με τις Alibaba, Baidu και Tencent και σκοπεύουν να ισχυροποιήσουν ήδη υπάρχουσες συνεργασίες στους τομείς της ανάλυσης δεδομένων, της ανάπτυξης πλατφορμών συνδεδεμένων οχημάτων και των έξυπνων αστικών μεταφορών, ανέφερε η Audi.

Η Audi και η Alibaba συνεργάζονται στην ενσωμάτωση real time δεδομένων από την κίνηση και τρισδιάστατων χαρτών υψηλής ανάλυσης. Από το 2017 και μετά η εταιρία θα εισάγει εφαρμογές Baidu στα τοπικά της μοντέλα, ενώ με την Tencent αυτή τη στιγμή αναπτύσσει την ενσωμάτωση υπηρεσιών WeChat MyCar στα οχήματα.

«Η Κίνα έχει γίνει σημαντική κορυφαία αγορά για ψηφιακές τεχνολογίες. Η Baidu, η Alibaba και η Tencent είναι ισχυροί καινοτόμοι. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε μαζί τους σε χαρακτηριστικά του συνδεδεμένου αυτοκινήτου του μέλλοντος», τόνισε σύμφωνα με το MarketWatch ο Joachim Wedler, πρόεδρος της Audi China.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v