Ο Μπάφετ χάνει $1,4 δισ. από το σκάνδαλο της Wells Fargo

Μετά τις αποκαλύψεις την Πέμπτη πως η τράπεζα άνοιξε πάνω από δύο εκατ. λογαριασμούς χωρίς έγκριση πελατών, η Wells Fargo έχει χάσει 5,9%. Η Berkshire Hathaway μετρά απώλειες 1,4 δισ. δολαρίων.

Ο Μπάφετ χάνει $1,4 δισ. από το σκάνδαλο της Wells Fargo

Ο Γουόρεν Μπάφετ είδε 1,4 δισ. δολάρια της περιουσίας του να εξανεμίζονται την Τρίτη, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πτώσης της αξίας της Wells Fargo, μετά τις αποκαλύψεις ότι οι υπάλληλοί της έχουν ανοίξει πάνω από δύο εκατ. λογαριασμούς χωρίς την έγκριση των πελατών.

Η Berkshire Hathaway, ο μεγαλύτερος μέτοχος της αμερικανικής τράπεζας, υποχώρησε 2%, με αποτέλεσμα η περιουσία του 86χρονου δισεκατομμυριούχου να μειωθεί περισσότερο από όλων των υπολοίπων που παρακολουθεί ο Bloomberg Billionaires Index, μεταδίδει το πρακτορείο. Ο Αμερικανός επενδυτής είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με καθαρή αξία 65,8 δισ. δολαρίων.

Η χθεσινή πτώση ήρθε και εν μέσω ενός παγκόσμιου sell-off που εξάλειψε 93 δισ. δολάρια από τις 400 μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου, από την Παρασκευή.

Τη Wells Fargo ξεπέρασε η JPMorgan Chase την Τρίτη, ως η τράπεζα με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο.

Έχει υποχωρήσει 5,9% από την Πέμπτη, οπότε η αρμόδια υπηρεσία χρηματοοικονομικής προστασίας καταναλωτών ανακοίνωσε τα πρόστιμα που προκύπτουν από τις πρακτικές της. Το ίδιο διάστημα, ο S&Ρ 500 έχει υποχωρήσει μόνο 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v