Γαλλία: Αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Αύγουστο

Οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαίους όρους και 0,2% σε ετήσιους. Αυξήσεις σημειώθηκαν στα βιομηχανικά αγαθά, τα ενδύματα και τα υποδήματα, ενώ πτώση εμφάνισαν οι τιμές στην ενέργεια.

Γαλλία: Αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Αύγουστο

Οι γαλλικές τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν τον Αύγουστο, μετά τη λήξη της περιόδου εκπτώσεων τον Ιούλιο και έπειτα από μια αύξηση στο κόστος υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τουρισμό, γνωστοποίησε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία Insee.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, καθώς και 0,2% σε ετήσιους όρους. Τα ποσοστά συνάδουν με τις προσδοκίες των οικονομολόγων της Wall Street Journal.

Οι τιμές των βιομηχανικών προϊόντων εμφάνισαν άνοδο 1,4% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές ενδυμάτων και υποδημάτων ενισχύθηκαν κατά 8,7%. Πτώση κατέγραψαν οι τιμές ενέργειας, κατά 1,6%.

Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή HICP –μια μέτρηση ετήσιων μεταβολών στις τιμές που χρησιμοποιεί η ΕΚΤ- αυξήθηκε κατά 0,4% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, διατηρώντας τα ίδια επίπεδα με την 12μηνη περίοδο μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v