Η Bayer βελτιώνει κι άλλο την προσφορά για τη Monsanto

Η εταιρία προσφέρει πλέον 129 από 127,5 δολάρια/μετοχή. Το ποσό μεταφράζεται σε premium 22% επί της τιμής κλεισίματος της Monsanto την Τρίτη, στα 106,10 δολάρια. Ανακοίνωση για την εξαγορά αναμένεται σήμερα πριν το άνοιγμα του χρηματιστηρίου.

Η Bayer βελτιώνει κι άλλο την προσφορά για τη Monsanto

Η Bayer αύξησε κι άλλο την προσφορά της για την εξαγορά της αμερικανικής Monsanto, σε περίπου 129 δολάρια ανά μετοχή. Η γερμανική εταιρία είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας αξίας 65 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου που επικαλείται το MarketWatch.

Προηγούμενη προσφορά που υπέβαλε η Bayer την περασμένη εβδομάδα, προέβλεπε 127,50 δολάρια ανά μετοχή.

Το συμβούλιο της Monsanto αναμενόταν να συνεδριάσει και να δώσει το πράσινο φως την Τρίτη, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του εποπτικού συμβουλίου της Bayer προκειμένου να δώσει και αυτό την έγκρισή του, έχει μεταδώσει το Reuters. Ανακοίνωση σχετική με την εξαγορά, αναμένεται πριν το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Η τελευταία προσφορά του γερμανικού κολοσσού, αντανακλά ένα premium 22% στην τιμή κλεισίματος της Monsanto την Τρίτη, στα 106,10 δολάρια. Ωστόσο παραμένει κάτω των 130 δολαρίων που ήλπιζε η αμερικανική εταιρία να εξασφαλίσει, σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του Reuters.

Είναι επίσης κάτω του εύρους 135-140 δολαρίων που οι αναλυτές θεωρούν πιο ρεαλιστικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v