Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα υποχρεώνει την Samsung China να ανακαλέσει 1.858 Galaxy Note 7

Η Samsung σταμάτησε τις πωλήσεις σε 10 αγορές της, ωστόσο δεν το έκανε στην Κίνα υποστηρίζοντας πως οι εκεί συσκευές έχουν μπαταρίες άλλου προμηθευτή. Πέραν της ανάκλησης, σήμερα απαγορεύτηκε και η χρήση και αποθήκευση του Note 7 σε πτήσεις.

Η Κίνα υποχρεώνει την Samsung China να ανακαλέσει 1.858 Galaxy Note 7

Η κινεζική αρχή που είναι αρμόδια για ποιοτικούς ελέγχους, ανακοίνωσε ότι η τοπική μονάδα της Samsung Electronics θα ανακαλέσει 1.858 smartphones Galaxy Note 7, μετά την αποκάλυψη ότι έχουν σημειωθεί εκρήξεις μπαταριών των συσκευών της κορεάτικης τεχνολογικής εταιρίας.

Η Samsung σταμάτησε νωρίτερα αυτό το μήνα τις πωλήσεις του Note 7 σε 10 αγορές, περιλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο δεν έκανε το ίδιο και στην Κίνα υποστηρίζοντας ότι το εκεί μοντέλο έχει εξοπλιστεί με μπαταρίες άλλου προμηθευτή.

Σύμφωνα με το Reuters, η κινεζική υπηρεσία Εποπτείας Ποιότητας (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) ανέφερε στον ιστότοπό της ότι κάποια από τα τηλέφωνα που ανακαλούνται είχαν πωληθεί στην Κίνα μέσω ανεπίσημου site της Samsung, πριν την επίσημη κυκλοφορία στην 1 Σεπτεμβρίου, για δοκιμαστικούς λόγους.

Παράλληλα, η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Κίνας ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τη χρήση και φόρτιση του συγκεκριμένου μοντέλο στις πτήσεις, καθώς και την τοποθέτηση τέτοιων συσκευών σε αποσκευές που παραδίδονται στο γκισέ.

Γενικά, η Samsung έχει ενθαρρύνει τους χρήστες να επιστρέψουν τα τηλέφωνά τους και έχει οργανώσει διαφημιστική καμπάνια στην Κορέα με την οποία ζητά συγγνώμη για την ανάκληση.

Μια σειρά προειδοποιήσεων από ρυθμιστικές αρχές και αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, έχει εγείρει ανησυχίες για το μέλλον της εμβληματικής συσκευής και έχει πλήξει την τιμή της μετοχής της κατασκευάστριας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v