Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Faber: Ο Dow θα αγγίξει τις 100.000, αλλά το σύστημα θα «εκραγεί»!

Ο Dr. Doom έκανε μια σπάνια αισιόδοξη πρόβλεψη, αλλά δεν παρέλειψε να την εντάξει σε ένα περιβάλλον απόλυτης κατάρρευσης και επικείμενης καταστροφής. Τουλάχιστον, εκτίμησε ότι πριν «εκραγεί» η Δύση δε θα προλάβει να γίνει... Βενεζουέλα.

Faber: Ο Dow θα αγγίξει τις 100.000, αλλά το σύστημα θα «εκραγεί»!

Ο γνωστός απαισιόδοξος επενδυτής Marc Faber έκανε μία σπάνια αισιόδοξη πρόβλεψη, εκτιμώντας ότι ο Dow Jones θα μπορούσε να αγγίξει τις 100.000 μονάδες.

«Σε ένα ακραίο περιβάλλον τυπώματος χρήματος, ο Dow Jones Industrial Average μπορεί να φτάσει στις 100.000», τόνισε ο επενδυτής σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Epoch Times.

Όπως επισημαίνει το MarketWatch, αυτό είναι περίπου πέντε φορές υψηλότερα σε σχέση με το που βρίσκεται ο δείκτης αυτή τη στιγμή, ενώ η δήλωση απέχει πάρα πολύ από την προηγούμενη πρόβλεψη του Marc Faber, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον περασμένο μήνα ότι ο S&P 500 θα εμφανίσει ένα ράλι 5% πριν κατακρημνιστεί στο μισό.

«Είμαστε όλοι στον Τιτανικό», είχε σχολιάσει τότε.

Πάντως, ο άνθρωπος που έχει γίνει γνωστός και ως «Dr. Doom» για τις υπερβολικά απαισιόδοξες προσδοκίες του, δεν παρέλειψε να τοποθετήσει την νέα του πρόβλεψη σε ένα ζοφερό πλαίσιο:

Σε σχέση με τις κεντρικές τράπεζες, ανέφερε ότι «θα μπορούσαν να νομισματοποιήσουν τα πάντα, και μετά έχεις δημόσια ιδιοκτησία. Και μέσω του κεντρικού τραπεζικού συστήματος, εισάγεις σοσιαλισμό και κομμουνισμό, το οποίο είναι δημόσια ιδιοκτησία της παραγωγής και της κατανάλωσης. Δεν πιστεύω πως οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν τις συνέπειες των τρεχουσών νομισματικών πολιτικών τους».

Προβλέποντας μια άμεση κατάρρευση, τόνισε: «Υποθέτω πως το σύστημα θα καταρρεύσει πριν γίνουμε σαν τη Βενεζουέλα. Στη Δύση, αν αρχίσουν να τυπώνουν χρήμα, το τέλος θα έρθει γρήγορα. Μέσα σε πέντε χρόνια, αναμένω πως το σύστημα θα εκραγεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v