Πορτογαλία: «Καμπανάκι» για το έλλειμμα το 2016

Το Συμβούλιο Δημόσιων Οικονομικών (CFP) της Πορτογαλίας κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με αναιμικούς ρυθμούς.

Πορτογαλία: «Καμπανάκι» για το έλλειμμα το 2016

Η ανάπτυξη της πορτογαλικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί στο 1% το 2016 και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει τον στόχο που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες, αν η κυβέρνηση δεν λάβει περαιτέρω μέτρα, προειδοποίησε το ανεξάρτηο Συμβούλιο Δημόσιων Οικονομικών (CFP).

Υπενθυμίζεται πως η Πορτογαλία ήρθε αντιμέτωπη τον Ιούλιο με κυρώσεις για την υπέρβαση του ορίου του 3% στο έλλειμμα το 2015 και τώρα δέχεται ισχυρές πιέσεις για να επιτύχει τον φετινό στόχο του 2,4%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το Συμβούλιο προειδοποίησε ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 2,6%, καθώς η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 1%, αρκετά χαμηλότερα από το 1,8% που προβλέπει η πορτογαλική κυβέρνηση.

Το Συμβούλιο κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περαιτέρω οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με αναιμικούς ρυθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v