Κόρμπιν: Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη Νορβηγία για το Brexit

Ο αρχηγός των Εργατικών τόνισε πως θέλει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά για την Βρετανία. Δεν θεωρεί δεδομένη την ενεργοποίηση του Άρθρου 50.

Κόρμπιν: Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη Νορβηγία για το Brexit

Η Νορβηγία προσφέρει στη Βρετανία πολύτιμα μαθήματα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο κ. Κόρμπιν σημείωσε πως έχει στείλει τους υπεύθυνους του κόμματος για την εξωτερική πολιτική στο Όσλο για να εξετάσουν πως οι αξιωματούχοι εκεί διαχειρίζονται τις σχέσεις με την Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι η Νορβηγία είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά χωρίς να είναι μέλος της Ε.Ε.

«Κοιτάμε πολύ προσεκτικά το νορβηγικό μοντέλο» ανέφερε ο κ. Κόρμπιν. «Όχι για την χρήση του μοντέλου τους, αλλά για να πάρουμε μαθήματα από την Νορβηγία. Ίσως μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη Νορβηγία» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως θέλει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά, αλλά χωρίς τις ρυθμίσεις που περιορίζουν την κρατική στήριξη σε εταιρείες.

Σημείωσε επίσης πως το κόμμα του μπορεί να αντιταχθεί στην ενεργοποίηση του Άρθρου 50 στην Συνθήκη της Λισαβόνας. «Θα διατηρήσουμε το δικαίωμα μας να αντιταχθούμε» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v