Απορρίφθηκε αίτημα της Tesla να ανοίξει αντιπροσωπεία στο Μίσιγκαν

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει να πουλά άμεσα στους καταναλωτές τα οχήματά της, ωστόσο μια σειρά αμερικανικές πολιτείες απαγορεύουν τις πωλήσεις χωρίς τη χρήση αντιπροσώπου.

Απορρίφθηκε αίτημα της Tesla να ανοίξει αντιπροσωπεία στο Μίσιγκαν

Αξιωματούχοι της πολιτείας του Μίσιγκαν απέρριψαν αίτημα της Tesla Motors, με το οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε να ανοίξει δική της αντιπροσωπεία. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει ότι η ιδιαίτερη πατρίδα της Ford Motor και της General Motors επιμένει στην απαγόρευση της πώλησης νέων οχημάτων απευθείας στους καταναλωτές.

Η πολιτεία απεφάνθη αυτή την εβδομάδα κατά της δυνατότητας της εταιρίας να πουλά αυτοκίνητα στη δικαιοδοσία της, χωρίς τη χρήση αντιπροσώπου.

Όπως εξηγεί το MarketWatch, η Tesla επεδίωκε εδώ και καιρό να εξασφαλίσει άδεια για νέα αντιπροσωπεία στο Μίσιγκαν, μία από αρκετές αμερικανικές πολιτείες που εξακολουθούν να απαγορεύουν τις άμεσες πωλήσεις από κατασκευαστές.

«Η άδεια απορρίφθηκε γιατί ο νόμος απαιτεί ρητώς, αντιπρόσωπος να έχει συμβόλαιο με μια αυτοκινητοβιομηχανία για να πουλά τα οχήματά της», ανέφερε εκπρόσωπος των αρχών, προσθέτοντας πως «η Tesla είχε πει στο (αρμόδιο) τμήμα ότι δεν είχε (αντιπρόσωπο) και δεν μπορεί να συμμορφωθεί με αυτή την απαίτηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v