Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνεται η βρετανική παραγωγή πετρελαίου

Η βρετανική παραγωγή στη Βόρεια Θάλασσα θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2018. Ξανά σε λειτουργία πρότζεκτς που δε λειτουργούσαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Εξακολουθούν να αποδίδουν οι επενδύσεις που έγιναν πριν την πτώση τιμών.

Αυξάνεται η βρετανική παραγωγή πετρελαίου

Ανθεκτική παρά τη βουτιά του πετρελαίου αποδεικνύεται η Βόρεια Θάλασσα. Παρότι οι πετρελαιοπαραγωγοί της περιοχής υποτίθεται ότι θα ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων θυμάτων της μάχης του ΟΠΕΚ για μερίδιο αγοράς, οι υψηλού κόστους και μεγάλες σε ηλικία εγκαταστάσεις τους αποδεικνύονται ιδιαίτερα παραγωγικές.

Η παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνώματος φυσικού αερίου πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται στο βρετανικό τμήμα της Βόρειας Θάλασσας μέχρι το 2018, καθώς ξαναρχίζουν οι δραστηριότητες σε πρότζεκτς που είχαν υποστεί κυρώσεις πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της συμβουλευτικής εταιρίας στον τομέα, Wood Mackenzie, αν και η παραγωγή υποχώρησε μετά από αυτό, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας θα έχει ξαναβρεθεί περίπου στα επίπεδα του 2015.

«Η παραγωγή έχει παραμείνει ανθεκτική», υπογράμμισε ο Ian Thom, ανώτατος ερευνητής στην Wood Mackenzie για τη βρετανική παραγωγή. «Είδαμε δολάρια ενός αριθμού ρεκόρ να επενδύονται σε περιβάλλον υψηλής τιμής» και αυτό εξακολουθεί να φέρνει νέο προϊόν.

Όπως τονίζει το Bloomberg, η απροσδόκητη αντοχή περιοχών όπως η Βόρεια Θάλασσα -όπου οι διαχειριστές των πρότζεκτς έχουν αποδειχθεί επιδέξιοι στο να κρατούν τις πηγές ανοικτές διατηρώντας τις ταμειακές ροές- προσθέτει στην παγκόσμια υπερπροσφορά και κρατά τις τιμές χαμηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v