H Standard Chartered εξετάζει spin out των δραστηριοτήτων private equity

Τον έλεγχο της Standard Chartered Private Equity θα πάρουν στα χέρια τους οι managers της μονάδας. Η τράπεζα συνεχίζει την αναδιάρθρωση, καθώς αντιμετωπίζει αυστηρούς κανόνες για τα κεφάλαια και εκτεταμένες απώλειες για τη μονάδα.

H Standard Chartered εξετάζει spin out των δραστηριοτήτων private equity

Η Standard Chartered σκέφτεται να προχωρήσει σε spin out των δραστηριοτήτων private equity προς τους managers της, σε μια περίοδο κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος Bill Winters συνεχίζει τις προσπάθειες απλοποίησης της τράπεζας και περιορισμού των ρίσκων που παίρνει, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Η τράπεζα με έδρα στο Λονδίνο μπορεί να αποσυρθεί από την Standard Chartered Private Equity ή SCPE, καθώς αγωνίζεται να ανταποκριθεί σε αυστηρότερους κανόνες σχετικά με τα κεφάλαια και να αντιμετωπίσει τις ζημιές της μονάδας, εξήγησαν οι πηγές.

Οι managers της μονάδας, με επικεφαλής τον Joseph Stevens, θα πάρουν τον έλεγχο της επιχείρησης, η οποία επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία περίπου πέντε δισεκατομμυρίων, πρόσθεσαν οι πηγές.

«Έχει σταθεί πιο δύσκολη επιχείρηση προς διαχείριση, από ρυθμιστικής πλευράς, και αναζητούμε τρόπους ώστε να μεταφέρουμε αποτελεσματικά τη χρηματοδότηση, μακριά από αυτή την επιχείρηση», είχε αναφέρει ο CEO τον περασμένο μήνα σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Winters, ο οποίος πήρε τα ηνία της εταιρίας πριν από έναν χρόνο, προσπαθεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη της τράπεζας από τις απώλειες που έχουν προκύψει λόγω των κόκκινων δανείων, με απόσυρση ή αναδιάρθρωση επικίνδυνων περιουσιακών στοιχείων αξίας 100 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v