Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση Sanofi κατά Merck στις ΗΠΑ για πατέντες

Η γαλλική Sanofi υποστηρίζει ότι η διεθνής μονάδα της Merck παραβίασε μέχρι και 10 πατέντες, περιλμβανομένων και δύο εμβληματικών θεραπειών, ένα φάρμακο για το διαβήτη και μια συσκευή χορήγησης ινσουλίνης.

Μήνυση Sanofi κατά Merck στις ΗΠΑ για πατέντες

Ο γαλλικός κολοσσός στα φάρμακα, Sanofi, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μήνυση κατά της διεθνούς μονάδας της Merck για υποτιθέμενη παραβίαση πατεντών.

Στο πλαίσιο της αγωγής που κατέθεσε στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ, η Sanofi υποστήριξε πως η Merck Sharp & Dohme παραβίασε μέχρι και 10 πατέντες των οποίων τα δικαιώματα έχει στην κατοχή της η γαλλική φαρμακευτική, περιλαμβανομένων και δύο εξαιρετικά επιτυχημένων θεραπειών, μία για το διαβήτη και μία συσκευή χορήγησης ινσουλίνης.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η Sanofi με έδρα το Παρίσι είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες θεραπειών για το διαβήτη, παρότι αυτό το κομμάτι των δραστηριοτήτων της πιέζεται όλο και περισσότερο από τα κόστη.

Η εταιρία προβλέπει ότι τα έσοδα από τα φάρμακα για το διαβήτη θα ελαττωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ινσουλίνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v