Αμερικανικό δικαστήριο πιστοποιεί ως χρήμα το bitcoin

Δικαστής απεφάνθη ότι το ψηφιακό νόμισμα αποτελεί κεφάλαιο, καθώς γίνεται αποδεκτό ως πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες ή μπορεί να αγοραστεί. Χαρακτήρισε τα bitcoins χρηματικούς πόρους που χρησιμοποιούνται ως μέσο συναλλαγής και πληρωμής.

Αμερικανικό δικαστήριο πιστοποιεί ως χρήμα το bitcoin

Το bitcoin πιστοποιείται ως χρήμα, σύμφωνα με σημερινή απόφαση αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου. Η απόφαση συνδέεται με ποινική δίκη που αφορά σε κυβερνοεπιθέσεις κατά της JPMorgan Chase και άλλων εταιριών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η δικαστής Alison Nathan του περιφερειακού δικαστηρίου του Μανχάταν, απέρριψε αίτηση του Anthony Murgio για απόρριψη δύο κατηγοριών που συνδέονται με δραστηριότητές του στην Coin.mx και τις οποίες η εισαγγελία έχει χαρακτηρίσει συναλλαγές με bitcoin χωρίς νόμιμη άδεια.

Ο Murgio ισχυρίστηκε πως τα bitcoin δεν θεωρούνται «κεφάλαια». Ωστόσο η δικαστής, όπως και ο συνάδελφός της Jed Rakoff σε προηγούμενο δεδικασμένο από διαφορετικού τύπου υπόθεση του 2014, απεφάνθη ότι το ηλεκτρονικό νόμισμα συνάδει με την περιγραφή του χρήματος βάσει του σχετικού ομοσπονδιακού νόμου.

«Τα bitcoins είναι κεφάλαια στο πλαίσιο της προφανούς σημασίας αυτού του όρου», έγραψε η Nathan σύμφωνα με το πρακτορείο. «Τα bitcoins μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες ή να αγοραστούν άμεσα από συναλλαγή με τράπεζα. Ως εκ τούτου, λειτουργούν ως χρηματικοί πόροι και χρησιμοποιούνται ως μέσο συναλλαγής και μέσο πληρωμής», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v