Η Airbnb επελαύνει στη γαλλική αγορά

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια και οι απεργίες σε αεροδρόμια και τρένα δεν εμπόδισαν την εταιρία να κερδίσει μερίδιο αγοράς στη Γαλλία, όπου οι φιλοξενούμενοί της εμφάνισαν άλμα 86% το καλοκαίρι. Αύξηση 74% είδε στην Ευρώπη συνολικά.

Η Airbnb επελαύνει στη γαλλική αγορά

Η Airbnb (εταιρεία που επιτρέπει την ενοικίαση κατοικιών από τουρίστες) κέρδισε μερίδιο αγοράς στη Γαλλία, τον πρώτο τουριστικό προορισμό στον κόσμο, παρότι μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων πίεσε πτωτικά τις κρατήσεις στα παραδοσιακά ξενοδοχεία.

Ο ιστότοπος apartment sharing της εταιρίας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατάφερε να προσελκύσει 3,6 εκατ. ταξιδιώτες στη Γαλλία τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο αριθμός μεταφράζεται σε άλμα 86% σε σχέση με το περσυνό καλοκαίρι.

Κατά τα άλλα, τα ταξίδια προς την ευρωπαϊκή χώρα μειώθηκαν κατά πολύ φέτος στον απόηχο των θανάσιμων τρομοκρατικών επιθέσεων που συντάραξαν το Παρίσι και την Νίκαια και παρά το Euro που προσέλκυσε εκατοντάδες χιλιάδες λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Τη στιγμή που οι επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια στοίχισαν πάνω από 200 ζωές, φόβοι για νέες τρομοκρατικές ενέργειες έπληξαν την πληρότητα των ξενοδοχείων, η οποία υποχώρησε στο χαμηλό –για καλοκαιρινή περίοδο- του 63,7% τον Αύγουστο, έναντι 90% τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της STR που επικαλείται το Bloomberg.

Οι κρατήσεις για ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Νίκαια έκαναν βουτιά μέχρι και 30% μετά την επίθεση, όπως είχε ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση τον Ιούλιο.

Η Airbnb κέρδισε μερίδιο αγοράς ακόμη και εν μέσω απεργιών δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων αεροπορικών και σιδηροδρομικών εταιριών, οι οποίες οδήγησαν σε διακοπή των ταξιδιών στη χώρα. Η κίνηση στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση που ανατάραξε τις αγορές ταξιδιών το 2009.

Μετά τη Γαλλία, η Airbnb εμφάνισε το μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενούμενων στην Ιταλία και την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι. Η Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο, με τις διαμονές σχεδόν να διπλασιάζονται μετά το δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit, που οδήγησαν σε πτώση της στερλίνας και έκαναν τα ταξίδια εκεί φθηνότερα για τους ξένους, εξήγησε η εταιρία.

Οι συνολικοί φιλοξενούμενοι της Airbnb σε σπίτια στην Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 74% σε 16 εκατ. ανθρώπους, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v