H Google αγόρασε startup κατασκευής chatbots

Η τεχνολογική εταιρία ακολουθεί άλλους κολοσσούς όπως το Facebook, η Microsoft και η Amazon, που ποντάρουν σε έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς γραφείου καθώς θεωρούν πως στο μέλλον οι άνθρωποι θα μιλούν στις συσκευές τους.

H Google αγόρασε startup κατασκευής chatbots

Η Google απέκτησε την API.ai, μια startup που προσφέρει μια πλατφόρμα επάνω στην οποία οι developers αναπτύσσουν chatbots. Η αμερικανική τεχνολογική εταιρία ακολουθεί άλλους κολοσσούς όπως το Facebook, οι οποίοι ποντάρουν σε έξυπνους ψηφιακούς βοηθούς μέσα από εφαρμογές.

Πάνω από 60.000 developers ήδη χρησιμοποιούν τα εργαλεία της API.ai για την κατασκευή ομιλούμενων εφαρμογών, για υπηρεσίες όπως του Facebook ή του Slack.

Η startup έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, ενώ η Google δεν αποκάλυψε το ποσό για το οποίο συμφώνησε να την αγοράσει, μεταδίδει το CNBC.

Τα chatbots (chat & robots) είναι εφαρμογές ή κομμάτια λογισμικού με τα οποία οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μέσω ομιλίας ή γραπτού μηνύματος. Εκείνα έχουν την ικανότητα να απαντούν, παρέχοντας πληροφορίες ή ακόμη και εκτελώντας κάποια ενέργεια. Η ανάπτυξη των chatbots βασίζεται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Η Google, όπως και οι Apple, Facebook, Microsoft και Amazon, θεωρεί πως μεγάλο κομμάτι του μέλλοντος θα είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα μιλούν στις συσκευές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v