Πορτογαλία: Ελλειμμα κάτω από 3% βλέπει φέτος η DBRS

Εμπιστοσύνη στη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση εξέφρασε η υπεύθυνη της DBRS για την αξιολόγηση της Πορτογαλίας. Χαρακτήρισε φιλόδοξους τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2016.

Πορτογαλία: Ελλειμμα κάτω από 3% βλέπει φέτος η DBRS

H Πορτογαλία θα μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το επίπεδο του 3% του ΑΕΠ φέτος, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης DBRS, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του προϋπολογισμού παραμένει σε τροχιά. 

Η DBRS είναι ο τελευταίος από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που αξιολογεί το αξιόχρεο της Πορτογαλίας στην επενδυτική βαθμίδα. Εφόσον ο οίκος υποβαθμίσει την χώρα της Ιβηρικής, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αποκλείσει τα ομόλογα της από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Η υπεύθυνη του οίκου για την Πορτογαλία, Adriana Alvarado, εξέφρασε στο Reuters την εμπιστοσύνη της στη δημοσιονομική πολιτική που ακολουθεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση. 

«Λαμβάνουμε υπόψη διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πρόθεσης και της ικανότητας της κυβέρνησης να ακολουθήσει μια συνετή και σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που επιτρέπει την μείωση του λόγου του χρέους» ανέφερε σε τηλεφωνική της συνέντευξη την Τρίτη. «Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το 3% φέτος» πρόσθεσε. 

«Είναι αλήθεια πως οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν για φέτος ήταν πολύ φιλόδοξοι και οι μακροοικονομικές υποθέσεις αποδεικνύονται ιδιαίτερα αισιόδοξες, αλλά την ίδια στιγμή η εκτέλεση του προϋπολογισμού παραμένει σε τροχιά» τόνισε η ίδια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v