Η Αpple εξετάζει εξαγορά της βρετανικής McLaren

Η McLaren αποτιμάται κοντά στο 1 με 1,5 δισ. βρετανικές λίρες. Το ενδιαφέρον της Apple επικεντρώνεται στην τεχνολογία της βρετανικής εταιρείας και στο χαρτοφυλάκιο με τις πατέντες.

Η Αpple εξετάζει εξαγορά της βρετανικής McLaren

Η Apple προσέγγισε την McLaren Technology Group για μια πιθανή εξαγορά, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times.

Ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα την Καλιφόρνια, ο οποίος εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός αυτό-οδηγούμενου ηλεκτρικού οχήματος εδώ και πάνω από δύο χρόνια, εξετάζει μια πλήρη εξαγορά της McLaren ή μια στρατηγική επένδυση, ανέφεραν στην εφημερίδα τρεις πηγές που έχουν ενημερωθεί για τις διαπραγματεύσεις. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αποτιμάται κοντά στο 1 με 1,5 δισ. βρετανικές λίρες. Αυτό σημαίνει πως θα είναι το μεγαλύτερο ντιλ της εταιρείας μετά την απόκτηση της Beats έναντι 3 δισ. δολαρίων το 2014.

H ΜcLaren Technology ανακοίνωσε έσοδα 265 εκατ. στερλίνες και προ-φόρων ζημίες 22,6 εκατ. στερλίνες το 2014.

Το ενδιαφέρον της Apple επικεντρώνεται στην τεχνολογία της βρετανικής εταιρείας και στο χαρτοφυλάκιο με τις πατέντες της, δήλωσαν οι πηγές στους F.T.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της βρετανικής εταιρείας δήλωσε στο BBC πως η McLaren δεν βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε συνομιλίες με την Apple. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η McLaren δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple όσον αφορά μια πιθανή επένδυση» δήλωσε στο BBC ο CEO της βρετανικής εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v