Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Paul Singer: Σε κρίσιμη στιγμή οι παγκόσμιες αγορές

Υπάρχει ένα τρομακτικό ρίσκο στο να έχει κανείς 10ετη και 20ετη και 30ετη ομόλογα με αυτά τα επιτόκια, υποστήριξε σε συνέδριο που διοργάνωσε το CNBC ο ιδρυτής της Elliot Management, Paul Singer. Xαρακτήρισε λάθος να θεωρούνται τα ομόλογα ασφαλή καταφύγια.

Paul Singer: Σε κρίσιμη στιγμή οι παγκόσμιες αγορές

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Elliot Management προειδοποιεί πως είμαστε αντιμέτωποι με μια «πολύ επικίνδυνη στιγμή» για τις παγκόσμιες αγορές.

Σε ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε το CNBC ο Paul Singer υποστήριξε ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα παραμένει υπερβολικά μοχλευμένο, δεδομένης της τεράστιας ποσότητας παραγώγων επιτοκιακών προϊόντων που βρίσκονται ακόμα σε κυκλοφορία ($700 τρισ.) σε μια στιγμή που τα επιτόκια βρίσκονται σε «χαμηλά 5.000 ετών».

Η επιθετική παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών απευθείας στις χρηματοοικονομικές αγορές έχει οδηγήσει πολλά επιτόκια ομολόγων στο μηδέν ή και χαμηλότερα.

«Ο όρος ασφαλές καταφύγιο που αποδίδεται στα ομόλογα των G7 είναι απλά λάθος» σημείωσε ο ίδιος. «Δεν είναι ασφαλή καταφύγια αυτά. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα τρομακτικό ρίσκο στο να έχει κανείς 10ετη και 20ετη και 30ετη ομόλογα με αυτά τα επιτόκια» υπογράμμισε.

«Πουλήστε τα 30ετη σας ομόλογα» προειδοποίησε το κοινό του συνεδρίου ο κ. Singer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v