Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταγγελίες καταναλωτών για τα Windows 10 της Microsoft

«Μόνο προβλήματα» έχουν φέρει τα Windows 10 λένε καταναλωτές. Τονίζουν πως μετά την ενημέρωση εκτυπωτές και μικρόφωνα σταματούν να λειτουργούν και αρχεία εξαφανίζονται. Σύμφωνα με έρευνα, το 12% των χρηστών επιστρέφει σε προηγούμενες εκδόσεις.

Καταγγελίες καταναλωτών για τα Windows 10 της Microsoft

Σοβαρά τεχνικά προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει οι χρήστες υπολογιστών με το νέο λειτουργικό της Microsoft, τα Windows 10, από τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου οπότε και κυκλοφόρησαν, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής οργάνωσης καταναλωτών, Which.

«Έχουμε λάβει πάνω από 1.000 καταγγελίες για τα Windows 10, καθώς και μια πληθώρα σχολίων (...) τους χρήστες PC να μας λένε ότι αυτή η ενημέρωση τους έχει φέρει μόνο προβλήματα», επεσήμανε ο Andrew Laughlin, ανώτατος ερευνητής στην ένωση καταναλωτών, σε σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Οι καταναλωτές καταγγέλλουν ότι η Microsoft «τους γκρινιάζει» να εγκαταστήσουν την ενημέρωση στο λειτουργικό σύστημα και, παρότι εκείνοι απορρίπτουν το αίτημα, το λογισμικό των Windows 10 εγκαθίσταται από μόνο του έτσι κι αλλιώς.

Μεταξύ των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί μετά την εγκατάσταση είναι ότι εκτυπωτές, κάρτες wi-fi και μικρόφωνα σταματούν να λειτουργούν, αρχεία εξαφανίζονται και λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σταματούν να συγχρονίζονται, υπογραμμίζει η ένωση καταναλωτών.

Εκπρόσωπος της Microsoft απάντησε, μιλώντας στο CNBC, ότι η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι μια «επιλογή που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον κόσμο να επωφεληθεί από την πιο ασφαλή και πιο παραγωγική έκδοση των Windows».

Πάντως, τον Ιούνιο η Which ρώτησε 5.500 μέλη της σχετικά με το προϊόν αυτό και ανακάλυψε ότι το 12% των 2.500 που είχαν εγκαταστήσει την ενημέρωση, επέστρεψε σε προηγούμενη έκδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v